Cseh Vectron érkezik

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.02.02. 14:00
A 380.016 és a193.293 a 273-as Metropolitanon Budapest felé, Peter Melicher

Április 6-ától mindennapos vendég lesz a váci oldalban a Hungária EC élén. 

Az élesszeműek minden bizonnyal kiszúrták a jelenséget: a 273-as Metropolitanon a 016-os Messerschmitten kívül egy lezárt Vectron is közlekedett, ami a Cseh Vasutak szolgálatában cirkál a közép-európai vasúthálózaton. Nem véleltlen, s nem is rendkívüli eset, merthogy a cseh vendégszereplő hivatalos látogatást tesz Magyarországon. A 193.293-as pályaszámú mozdony ezen a héten több hazai vasútvonalon is feltűnik majd. Ennek oka a magyar személyzet betanítása. A Cseh Vasutak Vectronja ugyanis hamarosan mindennapos vendég lesz a 172/173-as számú EuroCity vonaton. 

A cseh Vectron a Hungáriát a teljes útvonalán, azaz Budapestről egészen Hamburgig viszi majd, gépcsere nélkül. A terelés miatti plusz időt pedig úgy próbálják majd lefaragni, hogy Prágában a Hungária nem közlekedik a főpályaudvarra, hanem Praha-Libeň és Praha-Holešovice állomásokon áll majd meg. A főpályaudvar elkerülésével gépcseére és irányváltásra sincs szükség.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek