Digitális utastájékoztatás Hatvanban

iho/közút   ·   2012.06.25. 12:41

Hatvanban, a Kossuth téren állították fel az első interaktív, digitális utastájékoztató oszlopot, mely várhatóan a hónap végétől üzemel majd élesben. A Volán utastájékoztatási rendszerének fejlesztése nem csak a megállókra korlátozódik. Digitális kijelzőket és GPS-t kapnak a buszok is, egyes helyeken pedig fedett várókat is emelnek. A GPS-alapú szoftver folyamatosan, valós időben tájékoztatja majd a megállóban várakozókat a járatok várható érkezéséről, az esetleges késésekről.

A beruházás 186 millió forintba került, ennek jelentős része, mintegy 158,4 millió uniós támogatásból származik. A Hatvani Volán 26,6 millió, az önkormányzat pedig 1,3 millió forint önrészt fizet.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.