Dízel-akkumulátoros mozdonyflottát szerez be a Nexrail

iho/vasút   ·   2023.02.04. 12:00
nexrail_crrc_vossloh_de18

A lízingcég a már kínai tulajdonú Vossloh Rolling Stocktól vásárol ötven DE 18 Stage V típusú, hibridüzemű gépet.

A kínai CRRC ZELC németországi, kieli gyárában megépítendő mozdonyok közül negyvenet németországi felhasználásra szánnak, ezeket az idei év utolsó negyedében fogják leszállítani. A lépés kitűnő helyzetbe hozza a luxemburgi központú Nexrailt, hogy a németországi ügyfelek igényeit kiszolgálhassák, ráadásul rövid időn belül. A Vossloh-mozdonyok a már jól bevált, megbízható kialakítást ötvözik a rugalmas, üzemanyag-hatékony és alacsony károsanyag-kibocsátású üzemeléssel, ezért logikus megoldás lehet a legtöbb, nem villamosított vonalakon is dolgozó ügyfél számára.

Egy még 2021-ben kötött, összesen legfeljebb ötven mozdonyra szóló keretszerződés részeként további tíz DE 18 SmartHybrid típusú dízel-akkumulátoros jármű is készül; húsz gépet már korábban megrendeltek. A harminc mozdonyt 2024 márciusáig adja át a CRRC; a járművek franciaországi, belgiumi és luxemburgi közlekedési engedélyekkel fognak rendelkezni.

A Nexrailtől elmondták: az Ardennekben tavaly elvégzett közös teszteket követően a legtöbb ügyfél már meg van arról győződve, hogy a DE 18 helyettesítheti az eddig bevett piaci gyakorlatot, például hogy a vontatás során szinkronban üzemeltessenek két Mak-gyártású, négytengelyes HLD77-es dízelmozdonyt vagy Class 66-os sorozatú, hattengelyes nagydízelt, amivel jelentős üzemanyag-megtakarítás érhető el – számol be a Railway Gazette.

(Nyitókép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek