Februárban tárgyalja a kormány a BKV ügyét

MTI   ·   2012.01.23. 15:50

Még a februárban kezdődő parlamenti ciklus előtt tárgyalni fogja a kormány a BKV finanszírozásának kérdését, az ügy várhatóan már a héten is szóba kerülhet a kormányülésen – mondta Szatmáry Kristóf államtitkár az MTI-nek hétfőn.

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójával, Vitézy Dáviddal csaknem egy hónapja tartó tárgyalásaik során születtek elképzelések a BKV finanszírozási problémájának megoldására, de ezekről a kormányülésig nem kíván nyilatkozni.

Arra a kérdésre, hogy születhet-e megállapodás, az államtitkár azt mondta, ez a felek kölcsönös érdeke, így „megállapodás lesz”. Hozzátette: két hete már olyan szakaszba léptek az egyeztetések, amely már „kormányzati véleményformálást igényel”.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tavaly december 21-én jelölte ki Szatmáry Kristófot, hogy egyeztessen a BKV gazdasági és pénzügyi helyzetének stabilizálásáról Tarlós Istvánnal. A főpolgármester válaszul Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját nevezte ki tárgyalópartnernek.

A BKV-nak január 27-én lejár egy 9 milliárdos hitele, amit vissza kell fizetnie. Szerdán a Fővárosi Közgyűlés egyebek mellett egy ilyen összegű tulajdonosi kölcsön folyósításáról dönthet.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.