Felújítja kilenc kusettjét a Cseh Vasutak

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.04.03. 18:00
Bcmz

Az osztrákoktól használtan vásárolt Bcmz kocsik zártrendszerű toalettet és wifit kapnak.

A Cseh Vasutak optimistán tekint a jövőbe, mert mind a kilenc Bcmz sorozatú, az osztrák ÖBB vasúttársaságtól használtan vásárolt fekvőhelyes kocsiját felújítja. A cseh vasúttársaság egyik járműjavító leányvállalata, a DPOV végzi a modernizálást, az első ráncfelvarrott kocsi már a velimi tesztpályán próbázik. Nem kell azonban nagymértékű felújításra gondolni, inkább csak csinosítást, kisebb felújításokat végeznek. Az utastérben lényeges változás nem lesz, a leglátványosabb újítás a zártrendszerű WC. A személykocsik új, hatékonyabb klímaberendezést kapnak, bekerül a központi energiaellátás, az ajtók pedig új vezérlőrendszert kapnak, hogy menet közben blokkolhatók legyenek. Új tűzvédelmi rendszert is építenek a kocsikba, az utasok pedig biztosan örülnek majd a wifinek is. Az első felújított fekvőhelyeles kocsi novemberben állhat forgalomba a Cseh Vasutak szerint. 

A csehek sokkal nagyobb mértékű felújítást végeznek a WLABmee hálókocsikon. A Cseh Vasutaknak jelenleg összesen tizenkét WLABmz sorozatú hálókocsija van, további kilenc WLABmee, amelyeket 2000-2001-ben építették át hálókocsivá a MOVO Plzeň járműjavítóban. Ezeken kívül van még kilenc Bcmz sorozatú fekvőhelyes kocsi is, amiknek a felújítását most kezdik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek