Forte képek fortissimóban

Istvánfi Péter   ·   2012.11.05. 14:00
00

A legutóbbi frissítés egyedülálló módon egyetlen ember hagyatékából választott, a most felkerült őszi merítés ismét több adományozótól és tágabb időintervallumból válogat. A honlap friss menüpontjába felkerült 1500 új képet végiglapozgatva családi képeken keresztül ismét beleélhetjük magunkat a XX. század történelmébe, a századfordulós békeidőbe és az 56-os forradalomba egyaránt.

A közút szempontjából egyedülálló képeket láthatunk a budapesti Duna-hidak újjáépítéséről, egy külön sorozat pedig a vidéki buszállomásokat mutatja be, de bepillanthatunk a Mávautok mindennapjaiba is.

Egy nizzai autóbusz a harmincas években<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(a képek forrása a Fortepan-archívum)

A játékos kedvűeket továbbra is várja a téma hivatalos fóruma, ahol a jelenleg információ nélküli képek megfejtésében várnak segítséget az alkotók.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.