Göcsej IC, két kocsival

Vörös Attila   ·   2016.03.30. 11:15
80__P3240007

Elférne, mert az utasok viszont alig férnek fel. A járat egész jó idővel, három óra alatt tudja le a 239 kilométeres, Zalaegerszeg és Budapest-Déli közti utat. Általában sokan utaznak a zágrábi fordából szerzett ABmz és a horvát IC-kocsin, a szerelvényt néha megtoldják egy harmadik kocsival is. A vonatpár közkedveltségét könnyen magyarázza, hogy ez az első értelmes eljutási lehetőség Zalaegerszegről a fővárosba, és vissza is ez az utolsó jó járat a viszonylaton. A nyári időszakban várhatóan impozánsabb lesz majd ez a vonat, az Istria szerelvényét is vele továbbítják majd. Az igazi nemzetközi vegyesfelvágott: szlovén, horvát és magyar kocsikat is visz.

Két nyamvadt kocsival robog a 359-es Szili Székesfehérvár határában Budapest felé (fotó: Vörös Attila)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek