Halálos vasúti baleset Ausztriában

iho/vasút   ·   2018.02.12. 16:15
baleset_ausztria_niklasdorf_kislid

A baleset hétfő délben történt a Leobenhez közelé fekvő állomásnál. A Vöröskereszt és a rendőrség egyelőre egy halálos áldozatról tud – egy nőről –, rajta kívül még huszonketten sérültek meg a balesetben, köztük három gyermek. A vonatok oldalirányban ütköztek össze, a mentési munkálatokat délután fél háromkor lezárták, a sérülteket a környékbeli kórházakba szállították. Az időjárási viszonyok miatt a mentésben helikopterek nem vehettek részt.

A képre kattintva galéria nyílik a BFV Leoben felvételeiből

Az egymással ütköző két vonat egy személyvonat (CityJet) és a 216-os, Grazból Saarbrückenbe közlekedő EC volt. A halálos sérülést szenvedett utas az EC-ről került ki, nemzeti hovatartozása egyelőre nem ismert. Bruck an der Mur és Leoben között pótlóbuszok közlekednek, a felsővezetékrendszer és a vágányok is erősen sérültek. A helyszíni fényképeken látható, hogy a Deutsche Bahn EC-ben közlekedő kocsijának oldala az ütközés következtében teljes hosszában felszakadt.

A tartományi közlekedési miniszter szörnyű tragédiának nevezte a történteket, és mély együttérzéséről biztosította az áldozat és a sérültek családtagjait, a baleset okainak hiánytalan felderítését követelte, és köszönetet mondott mindenkinek, aki a mentésben részt vett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek