Három és fél milliós lopás

iho/vasút   ·   2012.01.24. 14:05

Délig még bírta a terhelést a hálózat, de mikor a lopásra fény derült, egyből leállították a 41-es villamosokat. Szerencse, hogy addig nem történt tragédia. Ma reggelre virradó éjszaka ugyanis összesen háromszáz méter hosszban loptak el erősáramú vezetékeket a 41-es villamos kamaraerdei szakaszán. Az okozott kár három és fél millió forint, ami egyébként sem kis összeg, de a közlekedési vállalat jelenlegi anyagi helyzetét figyelembe véve igen súlyos terhet jelent.

A nagyértékű lopáson felül, és azon kívül, hogy utasok százainak is kellemetlenséget okoztak a tolvajok, tettükkel veszélyeztették a villamosközlekedés biztonságát is. Ezért a BKV és a BKK kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a bűncselekményről, értesítse a rendőrséget a 112-es telefonszámon.

A kamaraerdei vonal (a kép bal oldalán) jó hosszan zöldövezetben fut, ami nagyon szép, de sajnos emiatt kedvelt célpontja a tolvajoknak<br>(fotó: Márványi Péter)

Mivel az okozott kár nem csekély, a helyreállítás az egész napot igénybe veszi. Így a villamosok csak szerda reggel mennek el ismét Kamaraerdőbe, addig a budafoki kocsiszíntől terelő útvonalon, a Savoya parkig közlekednek. A Savoya parktól Kamaraerdőbe villamospótló buszokkal lehet utazni.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.