Hatvan motorvonatot vásárol a Cseh Vasutak

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.08.23. 15:00
PESA_LINK_01

Összesen hatvan motorvonatot szeretne vásárolni a cseh állami személyszállító vasúttársaság, a Cseh Vasutak (České dráhy). Több éves szünet után rendelne a cseh vasúttársaság újabb motorvonatokat, legutóbb 2011-ben vásároltak be ilyen típusú járművekből, akkor harmincegy Link II. típusú szerelvényt vettek a lengyel Pesától.

(fotó: Václav Rubeš)

A mostani kiírás szerint a motorvonatok részben alacsonypadlósak kell, hogy legyenek és legalább 110 ülőhelyet kell kínálniuk. A vonatok maximális sebessége 120 kilométer/óra, feltétel az ETCS rendszerrel való felszereltség is. A Rynek Kolejowy arról tájékoztat, a cseh motorvonat tender mindkét résztvevője lengyel gyártó, mégpedig a Pesa és a Newag.

Jelenleg a szerelvények műszaki felszereltségének a részleteit tárgyalják, valamint folynak a tárgyalások a végleges árról is. A Cseh Vasutak a szerződést az idei év végéig szeretné aláírni. A kontraktus becsült értéke 5,2 milliárd cseh korona, azaz körülbelül 65 milliárd forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek