Hétfőn dönt a közgyűlés a 3-as metróról

iho   ·   2014.06.27. 11:09

A főváros honlapján szereplő előterjesztés szerint a 3-as metróvonal felújítása halaszthatatlanná vált, a vonal megújítása a működési és az utasbiztonság "magas kockázatú veszélyeztetettsége" miatt sem halasztható, a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban meg kell kezdeni.

Az előterjesztésben a metróvonal rekonstrukciójának és északi meghosszabbításának előkészítésére vonatkozó fejlesztési megállapodás megkötésére tesznek javaslatot, amelynek indoka a feladathoz kapcsolódó 1,2 milliárd forintos önkormányzati költségvetési forrás rendelkezésre bocsátása. Az összköltség idei előirányzata 361 millió forint.

A dokumentum szerint ha a Budapest Közlekedési Központ (BKK) július 8-áig nem köti meg a tervezői szerződést, akkor az uniós támogatási szerződésben biztosított, a fejlesztésre jelenleg rendelkezésre álló 635 millió forintos uniós támogatás is elvész.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek