Húsvét a budapesti közlekedésben

iho/vasút   ·   2012.04.05. 11:05

A budapesti közösségi közlekedés járművei a húsvéti ünnepekkor és az azokat megelőző napokon, a diákok tavaszi szünetének idején nem a megszokott iskolaidei menetrend szerint járnak.

A tavaszi szünet április 5-én kezdődik, ezért 5-én, csütörtökön és 6-án, pénteken a tömegközlekedés járatai az egyébként nyáron megszokott, iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Azoknál a járatoknál, ahol nincs külön menetrend a tanítási szünetek idejére, ott az általános munkanapi rend szerint közlekednek a járművek. A menetrendek az interneten, a BKV honlapján és a megállóhelyeken is elérhetők.

Húsvét napjain, így április 9-én, hétfőn a járatok az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek, tehát például áruházi járataink a zárva tartó létesítményeket nem érintik. Amelyik járatunknál nincs ilyen speciális megjegyzés feltüntetve a menetrendben, ott a munkaszüneti napi, illetve hétvégi menetrend lesz érvényben.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a forgalomkorlátozások idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Közleményükben a közlekedők megértését és türelmét kérik és köszönik az esetleges kellemetlenségek miatt.

Kapcsolódó hírek