Csaknem negyven sérült egy brünni balesetben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.01. 17:40
Brno_01

Villamos és trolibusz ütközött Brünn belvárosában hétfőn koradélután, jelentik cseh hírportálok. Az eddigi információk szerint harmincnyolc ember sérült meg a balesetben, amely a dél-morvaországi nagyváros belvárosában, a Masná és Křenová út kereszteződésében történt. A villamos szolgálati járatot teljesített, így azon nem voltak utasok, csak a vezető. A trolibusz utasai közül hetet a tűzoltóknak kellett kimenteniük az összeroncsolódott járműből. A helyi mentők és tűzoltók információi szerint tizenketten komolyabb, huszonhatan pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek a balesetben.

Képek forrása: Facebook, Rádio Krokodýl

Az anyagi kár jelentős, első becslések szerint körülbelül egymillió korona (12 millió forint) a kár. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Elég csúnyán összetört mindkét jármű

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.