Indulhat a Prága/Varsó–Berlin–Oostende járat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.10.16. 15:00
RegioJet-Vectron

A Varsó és Oostende közötti járat Berlinben egyesülne a Prágából érkező stokkal, Lengyelországban azonban belföldi utazásra nem vehető majd igénybe.

A lengyel UTK vasúti hatóság engedélyezte a RegioJetnek, hogy beindítsa járatát Varsó és a Benelux államok között. Egy feltételt szabtak, hogy Lengyelországban belföldi forgalomban a járat nem vehető igénybe. A vonat Varsóból Poznańon és az Odera-parti Frankfurton keresztül közlekedne 2022 decemberétől. Mivel éjszakai járatról lesz szó, zömében fekvőhelyes kocsikkal közlekedik majd, és Berlinben veszi majd fel a Prágából érkező vonatrészt.

A járat Varsóból 17 óra magasságában indulna, délelőtt 10 óra előtt érne Oostende állomására. A prágai stokk este hét órakor indulna a cseh fővárosból, éjfél előtt érkezne Berlinbe, majd Hannoveren keresztül lépne be Hollandiába, reggel hat órakor lenne Amszterdamban, érintené a forgalmas Schiphol repteret, megállna Hágában és Rotterdamban is, majd antwerpeni, brüsszeli és genti megállások után érkezne a célállomásra, Osstendébe. A vonatot előbb heti három alkalommal tervezik közlekedtetni, ha beválik, később naponta is járhat. Az oostendei végállomás a RegioJetnek egy új átszállási lehetőséget is kínálhatna, mondjuk a Párizs, vagy London felé történő továbbutazáshoz. A RegioJet ugyanis ezeket a desztinációkat egyelőre buszokkal teljesíti Prágából, de könnyen lehet, hogy ezzel a vasúti kapcsolattal lerövidíthetnék a buszos kapcsolatokat.  

A RegioJet nemrég bejelentette, hogy a lengyel-ukrán határon történő személyforgalom újraindulásának köszönhetően hamarosan elindítja a Prága–Przemyśl–Lemberg (Lvov) járatot is. Előző cikkünkből többet is megtudhat a RegioJet magánvasút terveiről a közép-európai vasúti piacon.  
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek