Intermodális árufuvarozási összeköttetés jöhet létre Kijev és Klaipėda között

iho/vasút   ·   2024.05.11. 11:50
litvan_tehervonat

A litván nemzeti vasút (LTG) a napokban kötött egyetértési megállapodást az Ukrán Vasúttal (UZ) a szolgáltatás elindításáról.

A szerelvények a fontos Balti-tengeri kikötővárosból az ukrán fővárosba (és vissza) Lengyelországon keresztül jutnának el. Az első tesztfuvarokat várhatóan még az éven teljesítenék is, ezt követően indulhatnak el a menetrend szerinti járatok.

Az LTG Group vezérigazgatója, Egidijus Lazauskas elmondta: Ukrajnát és az Ukrán Vasutat stratégiai partnernek tekintik a két ország közötti zökkenőmentes árumozgás fenntartásában, valamint az Ukrajna és Skandinávia között a klaipėdai kikötőn keresztül zajló export- és importlehetőségek bővítésében. Ennek érdekében támogatják Ukrajnát az alternatív logisztikai megoldások kifejlesztésében, továbbá mindkét ország vállalkozásai versenyképességének növelésében a régióban – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön egy litván dízelmozdonnyal vontatott tehervonat. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek