Ismét javított eredményein a LOT

MTI   ·   2011.10.18. 13:06

A lengyel légitársaság az idei július és szeptember közötti időszakban tizenegy százalékkal több utast szállított, mint tavaly ilyenkor. Kevesebb volt a késés és a járattörlés is, a járatok tervek szerinti kivitelezésében nyolcvanegy százalékos eredményével a lengyel légitársaság Kelet-Közép-Európában vezető helyet foglal el.

A LOT-nak sikerült csökkenteni veszteségét és az alaptevékenységéből származó nyeresége az idei harmadik negyedévben 67,6 millió zlotyra nőtt az előző évi 56,4 milliós eredményével szemben, így a cégnek jó esélyei vannak arra, hogy jövőre nyereséges legyen. Ezek az adatok annak fejében számítanak jónak, hogy közben drágult az üzemanyag, és gyengült a zloty. A LOT a harmadik negyedévben 221 millió zlotyval többet volt kénytelen üzemanyagra költeni, mint a megelőző év hasonló időszakában.

A LOT a jövő év második vagy harmadik negyedévére várja a szerződésben lekötött Boeing 787-es dreamlinerek érkezését. Az első ilyen új utasszállító repülőgép a Varsó–Tokió viszonylatban fog közlekedni.

Kapcsolódó hírek