Jelentős az energia-megtakarítás a 2-es metrón

MTI/iho   ·   2014.11.29. 11:32

A közlekedési társaság MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 2011-től folyamatosan megújított járműpark szerelvényei alkalmasak arra, hogy a fékezés során energiát termeljenek, és azt visszatáplálják a hálózatba. Egyrészt a korszerű járműveknek, a hálózatba visszatáplálható energiának, másrészt pedig a hatékony menetrendnek, az automata vonatvezérlésnek, a korszerű transzformátoroknak, illetve a veszteségek minimalizálásának köszönhetően összesen 27,3 százalékkal csökkent a járművek energiaigénye. A 2-es és 4-es metró energiaellátásért felelős, valamint a vonatvezérlő rendszereket a Siemens építette ki.

Hozzátették: a BKV továbbra is elkötelezi magát a közösségi közlekedés fenntartható fejlődése mellett, és kiemelt ügyként kezeli az energiahatékony technológiák alkalmazását a mindennapokban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.