Kerülő nemzetközi vonatok

iho/vasút   ·   2012.07.30. 19:06

Hétfőre virradóra sárlavina zárta el a vasúti pályát Dömösi átkelésnél. A nemzetközi fővonal forgalma így teljesen megbénult. Egyes vonatok az eredeti útirányon, de Nagymaros és Szob között pótlóbuszos átszállással közlekednek, mások pedig Hegyeshalom felé kerülnek. A nagy kitérő kényszerű oka az, hogy a komáromi vasúti híd éppen felújítás alatt áll, így azon nem közlekedhetneka szerelvények.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a nemzetközi vonatok menetrendje a következőképpen alakul:

2012. július 30-án a 171-es számú, menetrend szerint 17.27-kor Szob határállomáson belépő Hungária EC kerülő útirányon át, Hegyeshalom belépéssel érkezik Budapest Keleti pályaudvarra. A vonat így nem érinti Szob, Nagymaros és Vác állomásokat.

2012. július 30-án a 175-ös számú, menetrend szerint 21.27-kor Szob határállomáson belépő Jan Jesenius EC kerülő útirányon át, Hegyeshalom belépéssel érkezik Budapest Keleti pályaudvarra. A vonat így nem érinti Szob, Nagymaros és Vác állomásokat.

2012. július 31-én a 170-es számú, menetrend szerint 09.25-kor Budapest Keleti pályaudvarról induló Hungária EC kerülő útirányon át, Hegyeshalom kilépéssel közlekedik, ezért a vonat így nem érinti Vác,  Nagymaros és Szob állomásokat.

2012. július 31-én a 174-es számú, menetrend szerint 05.25-kor Budapest Keleti pályaudvarról induló Jan Jesenius EC kerülő útirányon át, Hegyeshalom kilépéssel közlekedik, ezért a vonat így nem érinti Vác,  Nagymaros és Szob állomásokat.

2012. július 31-étől további intézkedésig a 270/271-es számú Avala EC, Budapest – Győr – Hegyeshalom - Rajka útirányon át közlekedik Pozsonyba, így a vonatok nem érintik Vác, Nagymaros és Szob állomásokat.

2012. július 31.-étől a 476/477 Metropol EN kerülő útirányon át, Budapest – Győr – Hegyeshalom - Rajka útirányon át közlekedik Pozsonyba így a vonatok nem érintik Vác állomást.

A kerülő útirányon közlekedő fenti vonatok Pozsonytól a menetrendben meghirdetett útvonalon közlekednek tovább. Az eredeti útvonalra váltott nemzetközi jegyeket a vasúttársaságok a kerülő útirányon is elfogadják.

A Moravia EC, Slovan EC, valamint Jaroslav Hasek EC vonatok esetében Szob és Nagymaros között vonatpótló autóbuszok közlekednek, ezért a járatok közlekedésében jelentős késések várhatók.

Kapcsolódó hírek