Komolyan fejleszti a vasútbiztonságot az Infrabel

iho/vasút   ·   2024.04.22. 12:00
infrabel

A belga vasúti infrastruktúra-kezelő bízik az Alstom Jade 3 elnevezésű vonatérzékelő sínáramköreiben.

A napokban odaítélt, 80 millió euró (jelenlegi árfolyam alapján körülbelül 30 milliárd forint) értékű megállapodás értelmében a francia vállalat körülbelül tízezer korszerű vonatérzékelő berendezést szállíthat a következő évek alatt. A Jade 3 elnevezésű sínáramkörök (TC-k) kulcsfontosságúak a vasúti forgalom biztonságos és hatékony irányításában. A belgiumi Charleroi-ban kifejlesztett, a vonatérzékelés legújabb generációját képviselő technológia alapvető fontosságú a vasúti forgalom távfelügyeletéhez és vezérléséhez.

Az Infrabel vezérigazgatója, Benoît Gilson elmondta, a beruházás megtestesíti a társaságnak a vasúti infrastruktúra felügyeletében betöltött szerepét, mivel olyan innovatív vasúti technológiába fektetnek be, mely minden pillanatban garantálja a biztonságot és a pontosságot a vasúthálózaton.

A Jade 3 sínáramköröket a teljes belga vasúthálózaton telepíteni fogják, első körben a legrégebbi érzékelők helyett, elősegítve ezzel a vasúti közlekedést az olyan fontos folyosókon, mint például a Hallén át Párizsba vezető vonal vagy a nagysebességű pályák (LGV-k). Az eszközök telepítése várhatóan jelentős mértékben javítani fogja a pontosságot – a belga vasúthálózaton található közel 12 ezer 500 érzékelő már számos esetben vezetett komoly késésekhez és járattörlésekhez működési zavar esetén. A jobb megbízhatósággal és távoli diagnosztikai képességekkel rendelkező Jade 3-tól azt várják, hogy mérsékli az ilyen jellegű fennakadásokat, problémamentesebb közlekedést nyújtva – számol be a Rail Tech.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Infrabel / railtech.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek