Közlekedési fennakadások Nagy-Britanniában

MTI   ·   2012.02.05. 12:29

Jelentős fennakadásokat okozott Nagy-Britanniában a vasárnapra leesett nagy hó. Az intenzív éjjeli havazás után vasárnapra 16-20 centiméternyi hó borította be az ország nagy részét. A hó és a csúszós utakon keresztbe fordult, felborult kamionok miatt sokan töltötték a vasárnapra virradó éjszakát az autópályákon. A Londonból Birmingham felé vezető M40-esen száz jármű akadt el. A Londont körülölelő – helyenként tízsávos – autópályagyűrűn, a hatalmas torlódásairól egyébként is hírhedt M25-ösön hét órán át állt a forgalom vasárnap hajnalban.

Szintén komoly fennakadások voltak a négyszáz kilométeres londoni metróhálózat működésében, mivel a vonalak jelentős része a külsőbb városrészekben a felszínen fut. A várost kelet-nyugati irányban átszelő Central metróvonal keleti végén, a nyílt pályán egy szerelvény elakadt a hóban. Az utasoknak 15 percet kellett gyalogolniuk a legközelebbi állomásig.

A fő repülőterek működnek, de nagyok a késések, és számos járatot, köztük egy budapestit töröltek. A British Airways – amely naponta három járatot közlekedtet Heathrow-ról Budapestre – vasárnapi három budapesti járata közül az elsőt, a BA868-as számú délelőttit törölte. A délutáni BA866-os és az esti BA870-es budapesti járatot a törlések nem érintik, bár ez utóbbi indulására a Heathrow járatinformációs szolgálata több mint másfél órás várható késést jelzett. A British Airways közölte, hogy akiknek vasárnapra szóló repülőjegyük van, de nem kívánnak elindulni, csütörtökig ingyenesen áttehetik foglalásukat a cég más járataira.


Kapcsolódó hírek