Ma van a Szolgálatteljesítés közben elhunyt mozdonyvezetők emléknapja

iho/vasút   ·   2016.10.20. 13:10

Jóllehet az évek, évtizedek során már számos mozdonyvezető adta életét a hivatásáért, a Szolgálatteljesítés közben elhunyt mozdonyvezetők emléknapja nem rég óta elő hagyomány: mindössze hatodik éve emlékeznek meg hivatalosan a vezérekről. Az emléknap apropóját az adta, hogy 2010. október huszadikán Szlávik István mozdonyvezetőnek, mindössze negyvenkét évesen egy felelőtlen kamionsofőr miatt kellett meghalnia Kiskunlacháza határában. A teherautó sofőrjének is a halálát, valamint az 1054-es Szili selejtezését is okozó szomorú eset hatodik évfordulójára, továbbá az összes, balesetben elhunyt kollégára délelőtt tizenegy óra körül hosszú, hangos mozdonykürttel emlékeztek a mozdonyvezetők.

A vasúti átjárókban bekövetkező balesetek során szinte minden esetben a vágányokon áthajtók figyelmetlensége, a KRESZ előírásainak megszegése, a gyorshajtás, a fénysorompó jelzésének figyelmen kívül hagyása okoz tragédiát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek