Már tesztelik a varsói metró új szerelvényeit

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.01.01. 15:00
metrow2

A Škoda Transportation által gyártott új metrószerelvények Varsó második metróvonalán fognak közlekedni. 

A Škoda Transportation cseh járműgyártó vállalat bemutatta a varsói metró új szerelvényét. A 2020 januárjában kötött szerződés értelmében a Metro Warszawskie-nek 37 hatkocsis metrószerelvényt szállít le a gyártó 53 hónap leforgása alatt. Az új metrószerelvények 1500 utas befogadására alkalmasak, 230 üléssel, 118,2 méter hosszúak, hat kocsiból tevődnek össze, maximális sebességük kilencven kilométer/óra, gyorsulásuk 1,2 méter/másodperc. Az új szerelvények Varsó új, 2015-ben átadott második metróvonalán közlekednek majd. A megrendelő opcionálisan további nyolc szerelvényt hívhat még le, ebben az esetben a kontraktus teljes értéke meghaladja a 110 milliárd forintot. 

A szerelvényeket a Škoda vállalati csoport több gyáregységében is gyártják, szerelik össze, sőt lengyel beszállítókkal is szerződtek. Az első szerelvény tesztelését már elkezdték, ennek több fázisa is van, a beüzemelés a plzeňi műhelyek udvarán történt, most következnek a kötelező körök a tesztelési és engedélyeztetési folyamat során. Az első elkészült szerelvény nemsokára a velimi tesztpályán köröz majd, aztán a prágai és végül a varsói metróvonalakat is kipróbálja. 

Varsó polgármestere, Rafał Trzaskowski reményei szerint a varsóiak már tavasszal utazhatnak az új metrókocsikban.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek