Meghosszabbított opciós szerződés: 2023. március 18-áig lehívhatók a CAF villamosok

iho/vasút   ·   2022.11.18. 09:05
00_caf_opcio

Megállapodott a BKK a CAF-villamosok gyártójával, így Budapest még négy hónapig élhet azzal a lehetőséggel, hogy szinte 2014-es árakon vásárolhasson meg további harmincegy korszerű, akadálymentes villamost.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, Walter Katalin aláírta a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalattal a szerződéshosszabbítást. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a BKK 2023. március 18-áig lehívhassa a még opcióban szereplő összesen harmincegy villamost. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid jármű is.

A Fővárosi Önkormányzat eddig megtett intézkedéseinek köszönhetően a BKK bízik abban, hogy amint a kormány aláírja a Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, lehetősége lesz a járműbeszerzés európai uniós forrásokból történő finanszírozására.

A BKK október végén adott hírt arról, hogy újabb húsz vadonatúj rövid CAF-villamos állhat forgalomba Budapesten 2024-től, a Fővárosi Önkormányzat ugyanis szűk gazdasági mozgástere ellenére biztosítja az ehhez szükséges pénzügyi forrásokat. A BKK korábbi, 2014-es szerződésének opciós lehetősége miatt szinte nyolc évvel ezelőtti, mindössze az azóta eltelt eurózónás inflációval növelt árakon érkeznek majd ezek az alacsony padlós, akadálymentesített, klímával is felszerelt villamosok Budapestre. Forgalomba állításukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy még több budapesti villamosvonalon jelenjen meg alacsony padlós szolgáltatás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek