Megjavították a légkondit a BKV buszain

iho/közút   ·   2012.06.05. 08:46

Valóban voltak gondok a 22-es vonalon forgalomba állított Mercedes-buszok klímaberendezései miatt, de a BKV munkatársai ezt igyekeztek kijavítani – erősítette meg az Infórádiónak a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Vitézy Dávid kiemelte, hogy az ajtókat is át kell állítani ezeken a típusokon.

A használtan vásárolt Mercedes Citaro buszok klímaberendezései nem voltak felkészítve a nyári üzemre, nem működtek megfelelően, de sikerült ezt kijavítani – mondta a BKK vezérigazgatója. Vitézy Dávid kiemelte: május elején felmérték a buszok állapotát, akkor a klímaberendezések alig 50 százaléka volt rendben, mára a legnagyobb részük működik.

Tömeges meghibásodásról nem tudni, de a speciális elv szerint működő ajtók mechanikáján módosítani kell – ismerte el a vezérigazgató. Hozzátette: voltak zavarok abból is, hogy nem mindegyik járművezető szokta meg az új buszok kezelését, de ezek megbízhatóbbak, érdemes volt beszerezni őket.

Összesen 31 Mercedes Citarót vettek, és a hamarosan megjelenik a budapesti utakon a Hollandiából beszerzett 38 használt Volvo-busz is – fejtette ki Vitézy Dávid.

Kapcsolódó hírek