Megkezdődött a horgos–röszkei autópálya-határátkelőhely bővítése

MTI/iho   ·   2022.03.21. 15:05
00_horgos-roszke

A szerb oldal lesz nagyobb, 2023 végére fejeződhet be. Értő gonoszok szerint, mert azzal is bővülne az átkelő, ha érdemben dolgoznának Horgosnál...

A bővítés során két-két újabb sávot építenek a Szerbiából Magyarország felé haladó személyautóknak és tehergépjárműveknek, illetve új teherforgalmi terminált is kialakítanak, valamint az átépítés után az autóbuszok is két sávon haladhatnak majd. A forgalom növekedésével és felgyorsításával Szerbia északi része már nem számít majd perifériának, hanem központi szerepet kap. Az autópálya-határátkelőhely felújítása azért is kiemelten fontos, mert a 10-es európai közlekedési folyosó részét képezi, és kulcsfontosságú az áthaladó forgalomnak. Ez az egyik legforgalmasabb határátkelőhely a Nyugat-Balkánon.

A hivatalos adatok szerint a Horgos–Röszke autópálya-határátkelőhelyen évente 6,6 millió ember halad át, ami több mint 1 millió 200 ezer személygépkocsit, több mint háromszázezer teherautót, és mintegy tízezer autóbuszt jelent.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek