Megújul a Hatvan–Miskolc közötti vasúti pálya

MTI   ·   2012.08.15. 13:15

Megújul a Budapest–Miskolc közötti vasúti vonal Hatvan és Miskolc közötti szakasza. A beruházás befejezését követően a vonatok óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnak, a fejlesztés környezeti hatástanulmánya már megtekinthető – közölte a miskolci polgármesteri hivatal szerdán.

A közlemény szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Hatvan–Miskolc közötti 115 kilométer hosszú vasúti pálya fejlesztését elsősorban azért hajtja végre, hogy a vonatok sebessége a jelenlegi óránkénti 120 kilométerről 160 kilométerre nőjön.

A vasúti pálya felújítását részben cserével, részben a sebességhez szükséges ívkorrekciókkal valósítják meg.

A beruházás 2013-ban kezdődhet és több évig tart – ismerteti a közlemény, hozzátéve, hogy a vasúti pálya fejlesztésére vonatkozó környezeti hatástanulmány szeptember 17-ig megtekinthető az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen, valamint a miskolci polgármesteri hivatal építési és környezetvédelmi hatósági osztályán.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.