Megújult a LÁEV Dorottya utcai végállomása

iho/vasút   ·   2019.09.23. 15:00
400px_laev_dorottya

Az Északerdő Zrt. a Kassai Gyermekvasúttal (Košická detská historická železnica, KDHŽ) közösen 2018-ban nyert el európai uniós pályázati forrást az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fejlesztésére. A projekt keretében Miskolc-Dorottya utca végállomás utasfogadó tereinek felújítását, különböző látványelemekkel való kiegészítését, valamint egy historizáló megjelenésű, új személykocsi építését tűzték ki célul.

Megújult a LÁEV Dorottya utcai végállomása (fotók: Északerdő Zrt.)

A Dorottya utcai végállomás felújítása a napokban fejeződött be. A fejlesztésnek köszönhetően az első vágány mellett nyolcvanhét méter hosszúságban új peron épült ki, ami az időseknek és kisgyermekeseknek egyaránt megkönnyíti a felszállást az erdei vasút szerelvényeire. Az épület melletti úgynevezett élménytéren különböző látványelemek kaptak helyet, többek között egy valódi kisvasúti személykocsit idéző „személykocsi-szelet”, ami utasváróként és a hazai kisvasutakról szóló ismertető pontként várja majd az utasokat. Ezen kívül a lillafüredi és a mahócai szárnyvonalak stilizált vonalhálózata is megjelenik. A fejlesztés keretében az élménytér és a peron teljes hosszban új térvilágítást kapott, ami az esti alkalmi járatok, például a közkedvelt Mikulásvonat közlekedése szempontjából is kiemelt jelentőségű. Az új személykocsi építése még jelenleg is tart.

Új peron és érdekes látványelemek is várják az utasokat

Az állami fejlesztések keretében tovább folytatódik az Északerdő Zrt. által üzemeltetett kisvasút megújítása, kormányzati támogatásból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek