Negyven állomás és megálló szépül meg idén Kelet-Magyarországon

iho/vasút   ·   2019.08.09. 09:00
400px_hajdusamson

A nagy volumenű, „50 megújuló állomás” elnevezésű komplex karbantartási programon túl, a MÁV öt vidéki területi igazgatósága saját régiójában, saját munkaerő bevonásával, üzemeltetési forrás felhasználásával koncentrált karbantartási munkálatokat és az utasforgalmi területek esztétikai megújítását végzi.

Ötven állomás és megálló környezete szépül meg 2019-ben Északkelet-Magyarországon. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MÁV-Start Zrt.)

A több megyére is kiterjedő vasúthálózatot üzemeltető debreceni pályavasúti területi igazgatóság kollégái a hajdú-bihari megyeszékhely mellett idén harminckilenc másik állomáson és megállóhelyen dolgoznak azon, hogy az utasforgalmi területek esztétikailag megújuljanak, az erre közlekedőket szebb és jobb körülmények fogadják. Az elvégzendő feladatok között szerepel a padok, hulladékgyűjtő, nyílászárók, korlátok, oszlopok, jelzők fém- és fafelületinek festése, a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás és további kisebb karbantartási feladatok elvégzése. Valamennyi állomáson megújultak a kerékpártárolók is.

Az állomások esztétikai megújítása idén márciusban kezdődött a térségben. Június végéig tizennyolc állomás és megállóhely (Debrecen, Fehérgyarmat, Fényeslitke, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúsámson, Hajdúnánás, Karcag, Kisköre, Komoró, Mezőpeterd, Nagyecsed, Nyírábrány, Tiborszállás, Tokaj, Újfehértó, Vásárosnamény és Záhony) szépült meg, összesen tízezer órányi munkával. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megújult állomásoknak nagyon örülnek az utasok, és ők is jobban vigyáznak a környezetükre. A legjelentősebb változáson a debreceni nagyállomás esett át, ahol az utasok nagy megelégedésére megújult a mosdó, szeptemberben pedig megnyílik egy családi váróterem is, növelve a kisgyerekkel utazók komfortját. Az utascsarnokban növényeket is elhelyeztek, továbbá interaktív minikiállítást rendeztek be. Várótermi padokat is kihelyeztek, hogy még komfortosabbá tegyék a várakozási időt.

A debreceni Nagyállomáson megújultak a mosdók, továbbá növényeket és padokat is kihelyeztek

Az idei év végéig a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony (100-as) vonalon Ajak, Apafa, Bocskaikert, Demecser, Fegyvernek-Örményes, Gégény, Hajdúhadház, Kemecse, Kisújszállás, Kisvárda-Hármasút, Nyírbogdány, Pátroha, Sóstó, Sóstóhegy, Téglás, Törökszentmiklós és Tuzsér állomások és megállóhelyek környezete szépül majd meg november végéig. A Debrecen–Füzesabony (108-as) vonalon Poroszló és Tiszafüred, a Karcag–Tiszafüred vonalon (103-as) Kunmadaras állomás állomás utasforgalmi területeinek szépítése az önkormányzatokkal közösen fog megtörténni. A Debrecen–Mátészalka (110-es) vonalon Nyírbátor, a Szerencs–Nyíregyháza (100c) vonalon pedig Rakamaz állomás is megújul.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek