Növeli a kapacitást a Gotthárd-tengelyen a Kombiverkehr

iho/vasút   ·   2022.04.04. 15:00
kombiverkehr

A logisztikai vállalat áprilistól még több intermodális fuvart bonyolít le Németország és Olaszország között.

Új vasúti fuvarozási kapcsolatot hoz létre a Kombiverkehr Köln-Eifeltor és az Észak-Olaszországban, Milánótól keletre fekvő melzói terminál között, a Gotthárd-tengelyen keresztül; a tehervonatok mindkét irányban hetente ötször, hétfőtől péntekig indulnak. A szolgáltatás keretében elérhető a P400-as rakszelvényű (vagyis 400 centiméter magasságú) félpótkocsik szállítása is.

A társaság közvetlen fuvarozási lehetőséget kínál Köln és Malmö között, valamint Hamburgon és a Balti-tengeri kikötőkön keresztül dániai és svédországi célpontokra is, ezen útvonalak teljes hosszára is lehet foglalni.

Ezeken felül Köln-Eifeltor és az olaszországi Trieszt között is növeli a kapacitást a Kombiverkehr: az eddigi heti három helyett már négy fuvar vált elérhetővé mindkét irányban. Ezzel a lépéssel a törökországi és Görögország fuvarokat is bővíti a társaság: a konténerek és a P400-as félpótkocsik egyetlen foglalással nemcsak Észak-Olaszországba juthatnak el, hanem kompon a görögországi Patrasba, valamint a törökoszági Pendikbe, Cesmébe és Mersinbe is. A szállítási tranzitidő a desztinációtól függően négy–hat nap.

Az év hátralevő részében két másik, a Benelux-térséget érintő útvonalon is növeli majd a kapacitást a Kombiverkehr. Április 30-ától az észak-olaszországi Mortara és a rotterdami Pernis Combi Terminal Twent terminál között hetente irányonként hatszor járnak majd a vonatok. Június 16-ától pedig Mortara és a belgiumi Gent között is több szerelvény fog közlekedni: az eddigi heti nyolc alkalom helyett már kilencszer, mindkét irányban. A szolgáltatás által ráadásul kompos továbbszállítással Anglia is elérhető a szállítmányok előtt – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: kombiverkehr.de)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek