Ötös kép, még egyszer

iho/vasút   ·   2015.06.28. 16:15
siklottres0

Ezért is szeretjük az olvasóinkat, a visszajelzéseket, és a hozzászólásokat: mindig mindent észrevesznek, mi meg akkor sem látjuk (néha/mindig), ha életünk végéig nézzük.

Az elsők között debreceni olvasó-tudósítónk, Szabó István hívta föl a figyelmünket: „Tisztelt Szerkesztők! Jól látom, hogy az 5. képen egy siklott kocsi van?” Majd jöttek a kommentek is, köztük Horváth Katáé volt a legjobb: „Az 5. képen a Res kocsi siklott, vagy ez egy módja a megfutamodás elleni védelemnek? :)”

„Nincs itt semmi látnivaló!” – gondolják egyesek. Vagy mégis? (fotó: Tóth Péter)

Az biztos, hogy nem a sínen áll a vagon. Ha siklatták, akkor zseniálisan tették, hiszen ott és úgy állt meg, ahol és ahogy szerették volna. Nem borult föl, valószínűleg simán vissza is lehet majd tenni a Res-kocsit.

De tényleg, mi történt?

  • Lehet, ez így szabályos és normális, valójában bevett gyakorlat?
  • Mennyivel olcsóbb, jobb ez a módszer egy fékezősarunál?
  • Vagy egy „ügyességi vetélkedő” keretében a kocsi körül újrafektették a kitérőt?
  • Vajon az ott dolgozókat miért nem zavarta ez az egész?
  • A „nyakkendős illetékesek” tudnak erről a módszerről?

Mennyi kínzó kérdés!

Kedves olvasók, megfejtik velünk ezt a nagy rejtélyt?

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek