Otthon vásárolnak a lengyelek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.06.07. 12:45
PKP_01

A lengyel vasúttársaság távolsági járatokat üzemeltető üzletága, a PKP Intercity a napokban jelentette be, hogy további huszonhat korszerű vasúti kocsit vásárol a lengyelországi H. Cegielski FPS (Fabryka Pojazdów Szynowych) járműgyártótól. A kontraktus értéke 223,8 millió zloty, azaz körülbelül 16,6 milliárd forint. A vasúti kocsik 200 kilométer per órás sebességre lesznek képesek. A jelenlegi megrendelés első- és másodosztályú kocsikat, valamint többcélú térrel ellátott kocsikat is tartalmaz.

fotó: H. Cegielski FPS

A lengyel vasúttársaság összesen nyolcvanegy korszerű vasúti kocsit szerez be több részre osztott kontraktusok alapján az FPS járműgyártótól, ami egyébként az állami iparfejlesztési alap tulajdonában van. A jelenlegi huszonhat kocsi beszerzéséről szóló szerződés első vasúti kocsiját jövőre veheti át a PKP Intercity, ezután fokozatosan szállítják majd a kocsikat egészen 2022-ig. Az új vasúti kocsik főleg a Varsó–Krakkó, Zakopane–Gdynia, Gdynia–Bialsko Biala, Gdynia–Varsó és Varsó-Szczecin vonalakon járnak majd, de nemzetközi forgalomban is előfordulnak Berlin és Bécs irányában is. Budapestet egyelőre nem említik célállomásként.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek