Ráfutásos baleset a Petőfi hídnál: a 2026-os Combino rohant bele a 2014-esbe; a vezető rosszul lett

iho/vasút   ·   2022.12.20. 09:00
01_utolereses_combino

Hatan sérültek meg a balesetben, a rosszul lett villamosvezetőt a tűzoltók vágták ki a vezetőállásból.

A Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a Pestről Budára vezető oldalon történt a baleset. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. A mentők egy súlyos és öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba a helyszínről. A műszaki mentés egészen hajnalig tartott, ma reggel már újra közlekednek a villamosok a nagykörúton.

Kattintson képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: MTI/Lakatos Péter és Mihadák Zoltán)

A VEKE a Facebook-oldalán azt írja, villamosvezető „a balesettel kapcsolatban rosszullétre hivatkozott, ezt a körülményt árnyalja, hogy garázsmenetes volt, és ilyenkor sietni szoktak haza... Ezért ment közel az előtte levő kocsihoz, mivel a Mester utcánál, alig pár száz méter múlva kiállt volna a vonalról. Természetesen pálcát törni felette a vizsgálat vége előtt nem lehet mindenesetre mázlija volt, hogy ezt túlélte. De a ráfutásos baleseteknél bizony szinte mindig a hátulról érkező hibázik. A Combinókon van éberségi, egy ilyen baleset eleve csak akkor következhetne be, ha közvetlenül az utolérés előtt következne be a rosszullét. De a hídról lefelé lassítani kell, és elég hosszú az a híd...”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek