RCG: még nagyobb rugalmassággal szeretne vasúton szállítani? Válassza a Transflexet!

iho/vasút   ·   2024.07.14. 12:00
transflex_rcg

Az új szolgáltatással a logisztikai vállalat olyan személyre szabott megoldásokat kínál az ügyfeleknek, melyek az egyéni igényekhez igazodnak, a lehető legjobb rendelési rugalmasság mellett.

Tovább bővíti eddig is széles TransFer-kínálatás és egyéni megoldásait az ÖBB Rail Cargo Group (RCG): a TransFlex-szet választók még nagyobb rugalmassághoz jutnak az időzítés, a mennyiség és a kapcsolatok tekintetében – a mottó: Your Spot Transport on Rail (magyarul nagyjából: „Az ön helyszíni vasúti fuvarja”). Ez lehetővé teszi az egyszerű ad-hoc vagy helyszíni szállításokat, valamint a multimodális megoldásokat, beleértve az első és utolsó mérföldes teherautós szállítást, továbbá a hozzáadott értékkel bíró szolgáltatásokat. Az RCG az európai gazdaság fenntartható logisztikai gerinceként így eleget tesz az ügyfelek azon kérésének, mely a termékportfólió bővítését célozza.

Az RCG 2022 szeptemberében két mozdonnyal indította el a tesztprojektet Németországban. A cél egy rugalmas, ad-hoc megoldás kialakítása volt a változékony piacon, a rendszeres, rögzített menetrendek szerint közlekedő TransFer-szerelvények mellett. Az elmúlt közel két év során a mozdonyok száma tizenötre nőtt, ami a projekt teljes sikerét jelzi. Csak 2023-ban körülbelül 2300 TransFlex-fuvar jött létre; a vonatok 2 millió 450 ezer tonna árut szállítottak, miközben 1 millió 280 ezer kilométert tettek meg. A blokkvonatok elsősorban Németországon belül közlekednek, de időnként Ausztriába is átlépnek. A TransFlex ideális megoldásnak bizonyult, különösen a vegyiparban és az ásványolajiparban tevékenykedő ügyfelek számára – különösen akkor, ha a fontos a gyorsaság. Az RCG a jövőben akár más iparágakra is kiterjesztheti a szolgáltatást.

A TransFlex sikerét és hivatalos elindítását partnereivel, az MEV-vel és az Alpha Trains-szel együtt ünnepelte meg az RCG. Az új termék elindítása alkalmából egy speciális, TransFlex-matricával ellátott villamos mozdonyt mutattak be a kölni központi pályaudvaron.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló, a Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A világ tizennyolc országában jelen lévő RCG összesen 5912 logisztikai szakembere évente körülbelül 419 ezer vonatot – naponta nagyjából 1150-et – közlekedtet le biztonságosan, évente több mint 78 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal.

(A TransFlex-matricával ellátott Bombardier Traxx villamos mozdony. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek