Siemens-buszok a Várban?

iho   ·   2014.08.07. 13:45
20140806_kicsi

A döntésre még várnunk kell: a BKK igazgatósága augusztus 8-án, pénteken hagyhatja jóvá a tender végeredményét – írja az Index. A tenderen egyedüliként induló Siemens-Rampini hét, a szerződés meghosszabbítása esetén további tizennégy buszt szállíthat, darabonként 185 millió forintos áron. Ez az ár a dízelbuszok háromszorosa, az alternatív hajtás mellett a környezetvédelem, és a hosszabb távon megtérülő költségek szólnak. A BKK döntését a kormánynak is jóvá kell hagynia, a buszok vételárát uniós forrásokból finanszírozhatják.

Dízel és villany midi a Várban<br>A képre kattintva galéria nyílik, tekintse meg újra 2013-as felvételeinket!<br>(fotók: Vörös Attila)

A tizenkét tonnás midibusz 44 utast szállíthat, 114 lóerős motorjával egy – körülbelül két óráig tartó – töltéssel 120–150 kilométert tud megtenni. Az erőforrás a Siemens vízhűtéses, háromfázisú elektromotorja.

Fedezzen fel néhány apró különbséget a károsanyag-kibocsátásban!

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek