Siker a Regiojetnél

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.10.08. 15:15
DB_Regio_01

Újabb sikert könyvelhet el a Regiojet magánvasút, mivel az észak-csehországi Ústecký kerületben több regionális vasútvonalon ő kapott közszolgáltatási megbízást jövő év decemberétől. Az Ústecký kerület (Északnyugat-Csehország, székhelye Ústí nad Labem) három regionális vasútvonalon rendelte meg a vasúti személyszállítást a magánvasúttól, mégpedig az U5 (Ústí nad Labem–Úpořiny–Bílina), U7 (Děčín–Ústí nad Labem-Střekov) és U13 (Most–Žatec) jelölésű regionális vonalakon. Ezen kívül néhány járat kiszolgálását is rá bízzák az Ústí nad Labem-západ–Štětí és a Teplice–Litvínov vonalakon is.

A kék színnel jelölt vonalakon szolgáltat majd a Regiojet

A tervek szerint a magánvasút a DB Regiotól vásárolt használt Stadler GTW motorvonatokkal kívánja kiszolgálni a járatokat, amelyeket részben modernizál, s a cég arculatához igazít. A svájci gyártmányú 646-osok alacsonypadlósak, légkondicionáltak, wifi, konnektorok, audiovizuális utastájékoztató rendszer is van bennük, továbbá zártrendszerű WC, mozgáskorlátozottak számára kijelölt hely, babakocsis és kerékpárszállítós rész is található a vonatokban. Az említett vasútvonalakon eddig az állami vasúttársaság, a České dráhy (ČD) a szolgáltató, ő Regionovákkal fedi le a kínálatot. Annak ellenére, hogy a ČD vesztesként került ki a versenyből, mégis domináns vasúti szolgáltató marad a régióban. Az 5 335 négyzetkilométeren elterülő kerület (megye) nyolcmillió vonatkilométert rendelt meg 2019 decemberétől, ebből csak valamivel több mint egymillió vonatkilométert kap a Regiojet.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek