Szenegálba szállíthat motorvonatokat az Alstom

iho/vasút   ·   2016.12.28. 08:45
400px_alstom_coradia_szenegal

A vonatok a jelenleg még építés alatt álló, ötvenhét kilométer hosszú új, normál nyomtávú pályán tizennégy megállót és állomást érintenek majd. A járatok várhatóan negyvenöt perc alatt teszik majd meg a szenegáli főváros központjától Diamniadio városán át az új Blaise Diagne nemzetközi repülőtérig (AIBD) vezető utat. A szenegáli közlekedési minisztérium számításai napi száztizenötezer utast prognosztizálnak – adja hírül a Railway Pro.

Tizenöt Coradia Polyvalent-szerelvényt szállíthat az Alstom Szenegálba. A motorvonatok dízel-elektromos és csak elektromos üzemben is képesek lesznek közlekedni (forrás: Railway Pro)

A négyrészes szenegáli Coradiák hossza hetvenkét méter lesz. Az első- és másodosztályú szakaszt is kínáló járművekre négyszáz utas férhet majd fel. Az alacsonypadlós, hatékony légkondicionálással felszerelt járművek legnagyobb üzemi sebessége százhatvan kilométer per óra lesz. A motorvonatok dízel-elektromos és csak elektromos üzemmódban is képesek lesznek közlekedni.

A Coradia Polyvalent-vonatokat az Alstom északkelet-franciaországi, reichshoffeni üzeme építi, az első szerelvények 2017-ben érkezhetnek meg Szenegálba. A német határtól mindössze bő húsz kilométerre található gyár a francia nemzeti vasút SNCF vonatain kívül egy másik afrikai országba, Algériába is szállított már a típusból – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek