Szombaton emelik ki a budafoki bombákat, addig leáll a vasút is a környéken

iho/vasút   ·   2019.03.21. 13:45
bombaadunaban0

A Magyar Honvédség tűzszerészei március 23-án, szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két világháborús robbanótestet. A műveletek idejére lezárják a 6-os főutat is. A rendőrségi zárás miatt nem közlekednek a vonatok Kelenföld és Érd alsó között, ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

A Déli pályaudvarról, illetve Kőbánya-Kispestről induló és oda érkező vonatok szombaton délelőtt tíz óra előtt menetrend szerint, teljes útvonalukon járnak. Tíz óra környékén a Székesfehérvárról Kőbánya-Kispestre 10 óra 31-kor érkező G43-as gyorsított vonat, a Dunaújvárosból a Déli pályaudvarra 10 óra 19-kor érkező S42-es személyvonat, valamint a Nagykanizsáról a Délibe 10 óra 24-kor érkező gyorsvonat is közlekedik még. A Déli pályaudvarról menetrend szerint 10 óra 10-kor induló Z30-as jelzésű vonat húsz perccel korábban, 9 óra 50-kor indul és teljes útvonalán módosított menetrend szerint halad.

Március 23-án, szombaton délelőtt 10 órától várhatóan délután négyig lezárják a Kelenföld és Érd alsó közötti pályaszakaszt. A kimaradó vonatokat pótlóbuszok helyettesítik (forrás: MÁV-Start)

Forgalmi rend a lezárás alatt, vagyis szombaton tíz órától
  • A Kőbánya-Kispestről menetrend szerint 9 óra 57-kor induló S36-os vonat csak Kelenföldig megy, ezt követően a többi S36-os jelzésű vonat is csak Kelenföldig közlekedik.
  • A G43-as vonatok Kőbánya-Kispest és Kelenföld, illetve Érd alsó és Székesfehérvár viszonylatban járnak, Kelenföld és Érd alsó között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok Kelenföld és Érd alsó között az Angeli utca/Nagytétényi út BKK-megállónál és Budapest, Tétényi út autóbusz megállóhelynél állnak meg, amelyek közel vannak Kastélypark és Tétényliget vasúti megállókhoz. Érd alsó és Székesfehérvár között a G43-as vonatok menetrendjei változatlanok.
  • A Déli pályaudvar és Kelenföld között tizenöt percenként közlekednek a vonatok. Ezek a járatok biztosítják az eljutást a Déliből utazóknak a Kelenföldről induló pótlóbuszokhoz.
  • A székesfehérvári Z30-as zónázó vonatok helyett Kelenföld és Érd alsó között szintén pótlóbuszok közlekednek, amelyek a két állomás között nem állnak meg. Érd alsótól Székesfehérvárig változatlan menetrend szerint járnak.
  • A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi S40-es és S42-es vonatok csak Érd felsőig közlekednek és onnan is indulnak. A Budapestről induló és oda érkező utasok Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszokkal utazhatnak, ezek a két állomás között nem állnak meg. Az érdi utasok az Érd alsótól induló pótlóbuszokkal utazhatnak Budapestre.
  • A távolsági vonatok terén a nagykanizsai, veszprémi és szombathelyi gyorsvonatok csak Székesfehérvártól, illetve Székesfehérvárig közlekednek. A gyorsvonatok utasainak Székesfehérvárra a Z30-as vonatokkal, illetve pótlóbuszokkal biztosított az eljutás.
  • A pécsi és a kaposvári intercity-vonatok a vágányzári menetrend szerint továbbra is csak Százhalombattáról indulnak és oda is érkeznek. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok közlekednek.

A Z30-as, S36-os, G43-as, S40-es, S42-es személyvonatok, valamint a távolsági vonatok közlekedési rendje

A menetrendi korlátozások várhatóan szombat délután négy óráig lesznek érvényben, az időpont a hatósági zárás függvényében módosulhat. A vonatközlekedés újraindulásáról a Mávinform a közösségi oldalain, online felületein, valamint a sajtón keresztül ad majd tájékoztatást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.