Takarékoskodik a Ford furgonja

B. Cs.   ·   2012.11.19. 14:45
Transit-Custom-vank

A Ford az év közepén mutatta Transit család középső tagját, amely azóta már a 2013-as év haszonjárműve díjat is begyűjtötte. A hazánkban is kapható kisteherautó takarékos változattal egészült ki.

A spórolós verzióban is 100 lóerős, 2,2 literes dízelmotor dolgozik, ám a motor vezérlését átírták, hosszabb a váltó végáttétele, az acél felnikre pedig alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokat, valamint kis légellenállású dísztárcsákat szereltek.

Kevesebbet fogyaszt az Econetic változat <br /> (fotó: Ford)

Az Econetic változatokhoz alapáron jár a stop-start rendszer, ami a Ford sajtóközleménye szerint tízszázalékos fogyasztáscsökkentést jelent városi forgalomban. Teljes terhelésnél a kocsi maximális gyorsulását elektronika korlátozza, ezzel állítólag 15 százalék gázolaj is megspórolható. A Transit Custom Econetic rövid és hosszú tengelytávval is rendelhető, és várhatóan a jövő év elején érkezik meg a hazai márkakereskedésekbe.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.