Teherautó-pótkocsival ütközött egy vonat Ausztriában

iho   ·   2014.05.26. 10:08

Szombaton Breitenwaidánál, Hollabrunn (Alsó-Ausztria) közelében ütközött össze egy, az útátjáróban defekt miatt bennragadt kamion pótkocsija és a nem sokkal később érkező tehervonat. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, azonban a pótkocsi és a mozdony is megsérült – írta az orf.at, ahol képeket is láthatnak a megsérült járművekről.

A baleset oka az lehetett, hogy a kamionos a vasúti átjáró utáni utcába szeretett volna befordulni, ami azonban le volt zárva, így vissza kellett tolatnia. Megtörtént a baj: a pótkocsi defektet kapott az átjáróban. Ekkor érkezett egy tehervonat 100 kilométeres óránkénti sebességgel, amelynek mozdonyvezetője vészfékezett ugyan, de a pálya adottságai miatt ez már nem volt elég, a vonat lesodorta a pótkocsit a pályáról, majd 400 méterrel arrébb állt meg.

A helyszínre érkezett tűzoltók megállapították, hogy a tartálykocsiban szerencsére csak víz volt. A kár így is jelentős, a tartálykocsi valószínűleg totálkáros, a 1016 020-as pályaszámú Taurus-mozdony komoly javításokra szorul, és a pálya is megrongálódott. Öröm az ürömben, hogy az ÖBB személyvonatainak menetrendjét nem zavarta meg a baleset.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek