Több ezer szalmakalapot vásárol a MÁV

iho/vasút   ·   2012.05.30. 11:41

Pályázatot írt ki a MÁV Beszerzési és Készletgazdálkodási Szolgáltató Egysége 3705 szalmakalap (+30 százalék opciósan) beszerzésére. A tenderen alaposan meghatározták, milyen fejfedőre van szükség: „Méretes férfiszalmakalap, belső izzadságfogó, külső díszítő szalaggal, állon rögzíthető zsinórral. Szín: natúr. Alapanyag: 100 százalék szalma. Megkötő: 100 százalék nejon.” A szalmakalap-forgalmazók június 4-ig tehetnek ajánlatot a vasúttársaságnak. De minek a vasútra girardi? – tette fel a kérdést a MÁV sajtóosztályának az Index.

A válasz szerint a szalmakalapokat a MÁV Zrt. pályavasúti üzletágának meghatározott munkaköreiben dolgozó (például pályakarbantartás, pályafenntartás) munkavállalói számára szerzik be, munkavédelmi célból.

A sajtóosztály közölte, hogy a szalmakalap a nyári időszakban a nyílt vasúti pálya mentén, különleges hőmérsékleti hatások közt (teljesen szabad tér, forró sínekből kiáramló meleg), hosszú távon erős napsütésben szolgálatot teljesítő munkavállalók a tűző nap elleni védőeszköze.

„A szalmakalapok elvárt műszaki paramétereit ezen körülmények ismeretében, valamint a korábbi tapasztalatok alapján határozta meg a vasúttársaság, a paraméterek funkcionális céllal bírnak” – áll a válaszban.

Kapcsolódó hírek