További tizenkilenc Omneo Premium érkezik a franciákhoz

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.11.24. 18:30
omneooo_01

A francia nemzeti vasúttársaság (SNCF) további tizenkilenc Omneo Premium szerelvényt vásárol a Bombardier Transportationtól, amelyeket Hauts-de-France tartományban, távolsági járatokon terveznek üzemeltetni. A megrendelés egy már 2010-ben aláírt keretszerződés része, amely szerint a SNCF fokozatosan összesen 860 kétszintes Omneo szerelvényt vásárol. A most lehívott tizenkilenc szerelvény ára 256 millió euró, a gyártónak 2022-ig kell leszállítani a szerelvényeket. A Bombardier szerint a kocsiszekrényeket Csehországban, a nemrég Česká Lípában létesült bázison forrasztják össze, majd innen kerülnek a franciaországi Crespinben található bázisra.

(illusztráció: Bombardier)

A szerelvények Párizsból Amiensbe, Saint Quentinbe és Maubeugebe közlekednek majd. A gyártó azt ígéri, az eddigi motorvonatokhoz képest kisebb módosításokat applikálnak a szerelvényekbe: szélesebb és kényelmesebb üléseket, konnektorokat szerelnek be. Az Omnio Premium szerelvény hossza 135 méter, 463 ülőhelyet kínál, 12 kerékpár befogadására alkalmas, valamint két kerekesszékes utas is kényelmesen elfér rajta. A vonatokat össze lehet kapcsolni, maximális sebességük 200 kilométer per óra.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek