Új kedvezményes jegyek Kolozsvár és Bécs között

iho/vasút   ·   2019.01.18. 11:08

A 2018. decemberi menetrendváltással új, közvetlen összeköttetés valósult meg Bécs és Kolozsvár között. Az osztrák főváros és Erdély fővárosa, illetve Kelet- és Északnyugat-Magyarország között közlekedő utasok a kedvezményes jegyek korábbinál is bővebb kínálatából válogathatnak. A vonaton első és másodosztályú klimatizált kocsik közlekednek, ezeket a MÁV-Start és a Román Vasúttársaság (CFR) közösen állítja ki. A Transilvania Eurocity Kolozsvárról 7 óra 35 perckor indul, Budapest-Keleti pályaudvarra 14 óra 20-kor fut be, 14 óra 40-kor megy tovább Bécsbe, ahová 17 óra 21-kor érkezik. Bécsből 10 óra 42-kor startol, a Keletibe 13 óra 19-kor érkezik, onnan 13 óra 40-kor megy tovább Kolozsvárra, ahová helyi idő szerint 22 óra 25 perckor érkezik.

A menetrendváltással a Románia felé közlekedő vonatokra elérhető kedvezményes jegyek száma is bővült. Új célállomásokra és a korábbinál több komfortkategóriára is kaphatók a helybiztosítást is tartalmazó SparDay-jegyek a nappali járatokra, illetve a SparNight-jegyek az éjszakai vonatokra. Az ülőkocsiban irányonként már tizenöt euróért elérhető úti célok: Arad, Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár. Az ülőkocsiban irányonként már tizenkilenc euróért elérhető célpontok: Brassó, Csíkszereda, Déva, Dés, Gyergyószentmiklós, Herkulesfürdő, Madéfalva, Maroshévíz, Marosvásárhely, Nagyszeben, Segesvár, Sepsiszentgyörgy. A Nagyvárad–Kolozsvár–Gyergyószentmiklós–Csíkszereda útvonalon át Brassóba közlekedő Corona, valamint az Arad–Déva–Nagyszeben–Brassó útvonalon Bukarestbe közlekedő Ister EuroNight vonatokra az ülőhelyes kocsikon felül fekvőhelyes és hálókocsiba is válthatók SparNight-jegyek.

A korábbi években közkedveltté vált Speciál menetjegyek menettérti utazásra érvényesek, tizenötnapos érvénytartammal. Ezzel a jegytípussal Arad, Nagyvárad, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Brassó, Nagyszeben és Segesvár elérhető.

Az elérhető kedvezményes jegyek teljes választéka megtekinthető itt a vasúttársaság összefoglaló oldalán, az adott célállomásra kattintva.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek