Újabb intermodális irányvonat jár Magyarországon át

iho/vasút   ·   2017.06.22. 11:45
400px_railcargogroup

Az ÖBB-leány vasúttársaság folyamatosan bővíti szállítási kínálatát: jelen esetben egy Észak-Olaszországot Nyugat-Romániával összekötő fuvar által, mely heti három tehervonatpár formájában valósul meg. Az új szolgáltatás egy eddig meglehetősen rossz összeköttetésekkel bíró intermodális korridort kapcsol be a fuvarozási vérkeringésbe. Az eddigi elégtelen vasúti kapcsolat következtében túlnyomó részben közúton zajlik az áruszállítás az észak-itáliai iparvidék és Románia között. Mégis pontosan ezen útvonalaknak köszönhető, hogy az intermodális szállítási mód rengeteg, eddig kiaknázatlan lehetőséget kínál, mivel a vasút előnyei optimálisan alkalmazhatók.

A kürtösi Railport Arad és a Verona-környéki iparvidék között hozott létre új intermodális vasúti kapcsolatot az osztrák Rail Cargo Operator

A Rail Cargo Operator szerint az új szolgáltatás vonzó vasúti alternatívát jelent az összes kombinált szállítási mód számára, mivel mindenféle konténert, tartályt, cserefelépítményt és pótkocsit el lehet vele szállítani az Interporto Quadrante Europa di Verona és a kürtösi Railport Arad között. Az 1109 kilométeres út során a vonatok öt országon (Románián, Magyarországon, Szlovénián, Ausztrián és Olaszországon) haladnak keresztül, a menetidő alig negyven óra – számol be a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek