Újabb veszprémi tartalékot cseréltek nagyobb gépre

Vörös Attila   ·   2021.02.04. 18:00
15867_E3VA5135_21021_

A bakonyi favonatokra már kevés a Dácsia, hétfőtől remot Csörgővel továbbítják a 11-es vonal tolatósát.

Nem nagyon vitézkedtek a veszprémi tartaléknak kiadott fehérvári remot Dácsiák a télen a 11-es vonalon, ahol hetente kétszer húznak kiszolgáló tehervonatokat. A Vinyén, Zircen és Dudaron rakott fát viszik hétfői és szerdai napokon Veszprémbe, onnan pedig az üres szerelvények érkeznek. A Dácsiák az elmúlt hetekben többször elakadtak, fekve maradtak, nem bírták a terhelést. Előfordult, hogy elmaradt a kiszolgálás, hogy két gépet kellett küldeni, illetve hogy csak az elvártnál több fordulóval tudták elvinni a rakott vagonokat. A helyzet megoldása az lett, hogy erősebb mozdonyra, remot Csörgőre cserélték a bakonyi tolatós gépét, információink szerint egyelőre áprilisig, amíg a nagyobb kocsimennyiség várható.

Rakott vonatával ereszkedik a 324-es Csörgő Eplény és Veszprém között február elsején (képek: Vörös Attila)

Az első csörgős nap február elsején, hétfőn volt, ekkor a 324-es Csörgő indult el reggel Veszprémből az üres tolatóssal, majd a rakodóvágányok kiszolgálása után kora délután tért ide vissza tíz rakott kocsival. Hétfőn remek idő volt, száraz napsütés – ha majd újra esik egy kis hó vagy jön valamilyen párásabb időszak, akkor mutatkozik meg jobban a Csörgő ereje a Dácsiához képest. Kedden ugyanez a tartalék szolgálta ki Balatonfűzfőn a Víztec iparvágányát is.

Érdekesség, hogy épp egy éve cserélték le a várpalotai tartalékot is nagyobb mozdonyra.

Korábban ott is remot Dácsiával dolgoztak, de megnőtt a munka és a vonatok mérete is, így oda már remot Szergej jár. Egy év alatt két helyen is kevés lett Veszprém környékén a Dácsia, ez jó jel lehet a vasúti teherszállítás és főleg az egyeskocsi-fuvarozás támogatóinak!

Még remot Dácsiával bukkan elő egy kurtább tolatós az eplényi alagútból

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek