Vágányzár a Szeged–Budapest vasútvonalon, pótlózni kell félegyházáig és Röszke felé is

iho/vasút   ·   2024.03.28. 10:45
00_vaganyzar2024_tavasz

Április 2-ától 4-éig pályakarbantartási és építési munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között is szünetel a vonatforgalom. A szegedi fővonalon a pótlóbuszos közlekedés miatt hosszabb eljutási idővel kell számolni, Szegedről a főváros felé a vonatok megszokott menetrendjéhez képest korábban indulnak a pótlóbuszok.

Budapest–Szeged vonal

A Budapest és Szeged közötti Napfény Intercityk, valamint valamennyi Kiskunfélegyháza és Szeged közötti személyvonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között pótlóbusz közlekedik. A pótlóbuszok néhány kora reggeli, illetve késő esti járat kivételével Szeged-Rókus állomástól indulnak és oda érkeznek, Szegeden belül a vasútvillamosokkal lehet utazni, amik menetrendje a pótlóbuszokhoz való csatlakozás miatt módosul. A vasútvillamosokon a röszkei és a szegedi fővonalra váltott vonatjegyek érvényesek a szegedi városi szakaszon.

(térkép: MÁV-Start)

A pótlóbuszok igazodnak a vonatok menetrendjéhez, ezért a kiskunfélegyházi csatlakozás érdekében Szeged-Rókustól jellemzően 20–40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok Szeged vasútállomásról indulnának – Budapest és Szeged között így hosszabb eljutási idővel kell számolni.

A változás érinti még az április 5-én este a Nyugati pályaudvarról 22 órakor Szegedre induló S20-as vonatot (17028) és az április 6-án hajnalban eredetileg Szegedről 3:25-kor Budapestre induló személyvonatot (17029) is, ami helyett 2:44-kor indul pótlóbusz a szegedi Mars térről.

Szeged–Szabadka vonal

A Szeged–Szabadka közötti vonatok helyett Szeged-Rókus és Röszke között pótlóbuszok közlekednek.

Az április első hetében lévő korlátozás ideje alatt a szegedi fővonalon

  • Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között, továbbá
  • Szeged és Szeged-Rendező között pályakarbantartást, valamint
  • Szeged-Rendezőnél a röszkei vonal felsővezeték-hálózatának kiépítéséhez kapcsolódó munkálatokat végeznek,

ezért Szegeden a vasútvonal menti lakott területeken az éjszakai órákban is nagyobb zajhatásra kell számítani. A Szeged-Rendező és Röszke közötti szakaszon dolgozó vasúti munkagép haladásához igazodva az érintett vasúti átjárókat április 2-án 4 óra és április 4-én 5 óra között néhány órára lezárják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.