Vasúton szállít a Tesco Morvaországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.10.31. 11:00
kiskep

A Tesco áruházlánc észak-morvaországi üzleteibe vasúton szállítja egyes portékáit. A hat hónapos próbaüzem ideje alatt több mint hatezer raklapnyi árut szállítottak vasúton a Tesco megbízásából. Ez annyi árut jelent, amennyit kétszáz kamionnal sikerült volna csak elvinni. Az áruházlánc a jövőben a vasúti szállítás növelését tervezi nemcsak Morvaországban, hanem Csehország egész területén.

Cosco helyett Tesco lehet majd a felirat a konténereken<br>(a szerző felvétele)

Az Ostrava közelében lévő Šenov átrakodóállomásra naponta érkezik egy-egy konténervonat, amit a közép-csehországi Lovosice állomáson raknak össze. Lovosice közelében, Postřižinyben van a Tesco egyik központi raktára. Egy konténervonat kétkamionnyi árut szállít naponta. Ez nem egy nagy szám, százalékban még mindig elenyésző a teljes áruforgalom nagyságához viszonyítva, de azért mégis a környezetbarátabb szállítási mód mellett döntött a cég – ami mindenképpen pozitív. Természetesen mindenki tudja, hogy vasúton csak bizonyos fajta árut lehet effektíven szállítani, s azt is csak bizonyos útvonalakon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.