Vezérváltás a BKK-nál

iho.hu   ·   2020.05.05. 14:15
varga_ivett0

Varga Ivett négy teljes hónapot sem töltött a BKK élén, a leváltott vezérigazgató szakmai előéletéről még januárban írtunk. Az utóbbi hetekben a közlekedési központ számos intézkedését érte kritika, a pandémia első napjaiban többször kellett fővárosi menetrendet módosítani, ami meglehetősen rosszul vette ki magát; a főpolgármesteri hivatal jól felépített támadások kereszttüzébe került, a helyzeten az intenzív válságkommunikáció sem javíthatott.

Menesztették a BKK éléről Varga Ivettet, az új vezető az eddigi gazdasági vezérigazgató-helyettes Fendrik László (fotó: MTI/Mohai Balázs)

A hivatal a személycserével összefüggésben a következő közleményt adta ki: „A főpolgármester megköszönte dr. Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett. Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel. A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.” Azt már mi tesszük hozzá, hogy Fendrik néhány hete van a cégnél, miután elődje, Monspart Zsolt (akit korábbi MÁV-Start vezérként is ismerhetnek az olvasók) távozott a BKK-tól.

Varga pozíciójának megingásában élettársának zaklatási ügye is közrejátszhatott: a Magyar Nemzet értesülései szerint a vállalat elektronikus jegyrendszerének a projektvezetője, Nagy Zsolt egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta, amit a vállalatot fenntartó fővárosi önkormányzat is elismert. Nagyot azóta már elbocsátottak a cégtől (de élettársi kapcsolata Vargával nem szűnt meg…)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek