varga ivett

Zöldút Kerékpár

Egyedi arculatú, esővédőtetős kerékpártárolókkal gazdagodott Budapest

iho/zöldút   ·   2020.04.08. 12:00

Huszonhét fővárosi helyszínen, kiemelt közösségi közlekedési járatok (M2-es, M3-as metró, HÉV vonalak, 1-es villamos) útvonalai mentén épültek új B+R kerékpártárolók, amelyek 2020. január vége óta használhatók. A kerékpározás a járványügyi veszélyhelyzet idején is megfelelő közlekedési forma, ezért a kerékpárosbarát fejlesztések ilyenkor is fenntartható alternatívát biztosítanak a közlekedőknek.

Vasút Városi vasút Közút Autóbuszközlekedés

Vitézy Dávid új rendkívüli tömegközlekedési menetrend bevezetését javasolja Budapesten

MTI/iho   ·   2020.04.02. 18:00

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások idején kialakult utazási szokásokhoz igazodó, a dolgozók igényeit kiszolgáló új rendkívüli tömegközlekedési menetrend azonnali bevezetését javasolja a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója. Ettől függetlenül április hatodikától a BKK a tanszüneti menetrendet vezeti be.

Vasút Közút Autóbuszközlekedés Közlekedésfejlesztés Településkultúra Közlekedéstervezés

Varga Ivett: Elsődleges szempont a belvárosi forgalom csillapítása, a gyalogos- és kerékpárosbarát közlekedés támogatása

MTI/iho   ·   2020.03.05. 08:00

A Lánchíd felújításához hasonlóan várhatóan még a tavasszal feltételes közbeszerzési eljárást írnak ki a 3-as metró aluljáróinak felújítására és akadálymentesítésére, amely 17-18 milliárd forintból valósulhatna meg – mondta az MTI-nek adott interjújában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatói posztját februártól betöltő Varga Ivett. Beszélt arról is, vizsgálják virtuális dokkolók kialakításának lehetőségét, hogy csak ott lehessen elhelyezni például a kölcsönzött elektromos rollereket.