Visszatért a Vueling Budapestre

iho   ·   2014.06.24. 07:45
cim2

Nem kevesebb, mint 14 ezer 430 újabb utasférőhelyet tett elérhetővé a Barcelona–Budapest járatán a Vueling spanyol légitársaság idén június és szeptember között. A spanyol diszkont légitársaság gépei hetente háromszor, szerdán, pénteken és vasárnap érkeznek Budapestre a katalán fővárosból, adja hírül a Budapest Airport.

Vízsugaras köszöntés: ismét Budapesten! <br>(fotók: Budapest Airport)

A Vueling repülőgépét hétfőn kora délután köszöntötték a budapesti repülőtéren. Az első, hétfői járat után a spanyol diszkont cég minden szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik majd modern, 180 személyes Airbus A320 típusú géppel Barcelona és Budapest között. A Vueling egyelőre a nyári szezon idejére, júniustól szeptemberig jelentette be a járat üzemelését, azonban várhatóan ezt meghosszabbíthatják, ha a járat sikeres lesz. A Vueling korábban, egészen 2011-ig már üzemeltetett járatot Budapesten.

A Vueling közvetlen barcelonai járatával elsősorban a turistákat, a nyaralókat célozza meg, akik választásuk szerint akár egy hosszú hétvégét, vagy akár egy egész hetet is eltöltenének Barcelonában. Katalónia fővárosa világhírű gasztronómiai kínálatáról, pezsgő multikulturális életéről és turisztikai látványosságairól ismert. A város számos karakteres épülete, közte a Sagrada Família székesegyház a leghíresebb modernista katalán építész, Antoni Gaudí munkásságát dicséri.

A Vueling flottája az Airbus keskenytörzsű gépcsaládjának példányaiból áll

Barcelona Spanyolország, sőt Európa egyik legjelentősebb gazdasági központja, egyben a mediterrán térség fontos tengerhajózási csomópontja is, több népszerű nyaraló hajójárat indul földközi-tengeri körútra a barcelonai kikötőből.

„Nagyon örülünk, hogy ismét Budapesten köszönthetjük a Vuelinget. Az új barcelonai járatra egészen biztosan nagy lesz az igény, hiszen ezen az útvonalon idén közel 20 százalékkal nő az utazók száma” – jelentette be Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Barcelona remek úti cél a mediterrán éghajlat, a pezsgő városok szerelmeseinek, hiszen Katalónia központja minden tekintetben világhírű kulturális és gasztronómiai élményeket kínál az oda látogatók számára.

A nyitójárat személyzete, jobbszélen a csinos kapitány

A Vueling az Iberia és a British Airways légitársaságokat is tulajdonló International Airlines Group (IAG) tagja. A Vueling diszkont modellhez hasonlóan működik, ám hagyományos légitársaságoknál megszokott szolgáltatásokat is kínál. A repülőgépein található business osztály mellett a Vueling abban is kiemelkedik, hogy az utasok átszállási lehetőséget is választhatnak a légitársaság járathálózatán. Ennek köszönhetően a Vueling utasainak közel fele üzleti utazó, hangzik a BA-közlemény.

Mint arról az iho/repülés is beszámolt, a Vueling igen komoly flottafejlesztés előtt áll, tíz év alatt nőtte ki magát Spanyolország második legerősebb légicégévé, kilencven gépes légitársasággá. Rendelésállománya ötvenhárom fix és ötvennyolc opciós lekötés a 320-as gépcsaládból. Ráadásul olyan keskenytörzsű A320-asokat kap majd a cég, amelyek a mostaniakhoz képest több utasra lesznek székezve.

A Vueling kérte az európai gyártót, tegyen még legalább plusz egy üléssort a neki készülő 320-asokba

Az IAG más tagltársaságaihoz képest a Vueling sikeres működését jelzi, hogy egyik vezetője tavaly az Ibéria élére került. 2012 elején, nem sokkal a Malév bukása előtt a lehetséges mentőakciók egyikeként emlegették, hogy a Vueling venné meg a csőd felé csúszó magyar nemzeti légitársaságot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek