Vonatszerencsétlenség Dél-Erdélyben

iho/vasút   ·   2017.04.08. 18:04
erdelybaleset_kislid

Rendkívül súlyos vasúti baleset történt a romániai Hunyad megyében, Banita és Merisor állomások között.

(képek forrása: stirileprotv.ro)

Egy magánvasút-társaság tizenhat, négytengelyes kocsiból álló szerelvénye siklott ki egy viadukton, valószínűleg a fékrendszer meghibásodása miatt, tizennégy kocsi és az egyik mozdony lezuhant a hídról a tíz méteres mélységbe. A másik mozdony a szomszédos pályatestbe fúródott. Oana Branzan, a CFR szóvivője közölte, hogy a kocsik fémhulladékkal voltak megrakva, és a balesetben a két mozdonyvezető életét vesztette.

A szóban forgó vasúti pályaszakasz kétvágányú, villamosított, a Maros és a Zsil folyók vízválasztójáról halad lefelé, sok-sok vonalkifejtéssel Petrozsény felé. A baleset során mindkét vágány elzáródott, a vasúti közlekedés leállt.

A magánvasút-társaság tehervonata Szlatina és Kürtös között közlekedett. A mentés és a baleset okának pontosabb vizsgálata folyamatban van, a mentők nagy erőkkel, katonai alakulatok segítségét is igénybe véve szálltak ki a nehezen megközelíthető helyszínre.

A térképre tekintve látható a szerencsétlenség helye, Merisor állomástól délre, az ívekkel és viaduktokkal tűzdelt vonalszakaszon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek